Nopea ”hapanjuuri” pizza

Olen pari kertaa tehnyt superhyvää pizzaa Eliisa Kuuselan Leipävallankumouksen ohjeella Löysäpipon pizzapohja.

Mietin saisiko samaa makua ja tuntumaa nopeasti tehtynä, kun syysloman lopettajaisiksi lapsetkin toivoivat pizzaa, ja leipää varten oli juurikin tekeytymässä.

Ja kyllähän siitä ihan häiriintyneen hyvää tuli. Laitan tänne niin jos vaikka sit itsekin muistais millä ohjeella tuli tehtyä.

  • 100g virkeää juurta
  • 250 g vettä (haaleaa)
  • 5 g kuivahiivaa (~puoli pussia)
  • 1 tl suolaa
  • 400 g vehnäjauhoja (~6 dl)
  • 50 g öljyä

Vehnäjauhoja en mitannut vaan lisäsin pikkuhiljaa kunnes taikina tuntui sopivalta. Tarttui vielä jonkin verran sormiin.

Olisko tunnin verran ollut kulhossa kohoamassa kostean liinan alla.

Jauhojen avulla muotoilin ensin palloksi ja sit hellästi venyttäen ja sormenpäillä painellen leivinpaperin päälle. Pizzakivi olis varmaan hyvä ostos mutta eipä oo tullu hommattua.

Täytteenä tällä kertaa oli

  • Tomaattimurska
  • Jauheliha (maustettu, paahdettua sipulia)
  • Suppilovahverosilppua paistettuna
  • Tomaatti
  • Juustoraaste (Emmental, Mozzarella)

Paisto 250 asteessa kiertoilmalla 8 minuuttia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *