Jouluinen maustekakku

maustekakku

En ole aiemmin juurikaan välittänyt kuivakakuista, tai makeista leivonnaisista yleensä. Nyt joulun alla kuitenkin iski nostalginen kaipaus joulumausteiden tuoksuihin. Kaupasta lähti matkaan:

  • Pomeranssinkuorta
  • Inkivääriä
  • Kanelia
  • Neilikkaa jauhettuna ja kokonaisena
  • Muskottipähkinää
  • Kardemummaa
  • Sahramia

Ensimmäinen projekti mihin jouluisia mausteita tarvittiin oli maustekakku jonka ohje löytyi täältä.

Oma versioni tästä kakusta:

Ainekset

voita ja korppujauhoja vuoan leivitykseen.

4 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

2 tl kanelia

1 tl kardemummaa

1 tl neilikkaa

1/2 tl maustepippuria

200 g voita

3 dl sokeria

3 kananmunaa

pinnalle tomusokeria

Valmistusohje

Laita uuni lämpenemään 170  °C:seen.

Voitele ja jauhota kakkuvuoka.

Sekoita kuivat aineet sokeria lukuunottamatta keskenään.

Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi, lisää munat yksitellen joukkoon vatkaten.

Kääntele taikinaan vuorotellen kuivat aineet siivilän läpi, ja kerma.

Lusikoi taikina jauhotettuun kakkuvuokaan ja tasoita.

Paista 170  °C:ssa noin 55 minuuttia.

Kun kakku on kypsä, anna hetki jäähtyä ja kumoa. Ripsuttele päälle siivilän läpi tomusokeria.

Kakusta tuli tosi hyvää.

Kun kakku oli jo uunissa tajusin että vuoka oli pelkästään voideltu, korppujauhot olivat edelleen purkissaan! ? Onneksi silti hyvin irtosi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *